Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Bezoekersaantal Safaripark Beekse Bergen iets gedaald: 'Pittig jaar'

10-01-2022, 14.41 uur

Safaripark Beekse Bergen kijkt wederom terug op een uitdagend seizoen. In 2021 verwelkomde het Brabantse dierenpark bijna 559.000 bezoekers. Dat zijn er iets minder dan in 2020, toen het jaar werd afgesloten met 582.000 gasten.

De aantallen komen niet in de buurt van het niveau vóór corona, toen de dierentuin 1,15 miljoen bezoekers trok. Parkmanager Rens Willemsen spreekt dan ook over "een pittig jaar", met een sluiting van in totaal ruim vijf maanden.

"We zijn dus heel blij dat we in de maanden dat we open waren nog zo veel mensen een mooie, veilige, verantwoorde dag uit hebben kunnen bieden", laat hij aan Looopings weten. "We willen dit in 2022 blijven doen en hopen dat de situatie rondom corona dusdanig verbetert dat we na de huidige lockdown de deuren niet meer hoeven te sluiten."

AquaZoo
Beekse Bergen is onderdeel van recreatiegroep Libéma, net als onder meer Dierenrijk in Mierlo (184.000 bezoekers in 2021), ZooParc Overloon (175.000), AquaZoo Leeuwarden (136.000) en Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad (107.000).

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be