Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling-knikkerbaan in knikkershow Marble Mania op SBS6

07-01-2022, 10.41 uur

Knikkershow Marble Mania op SBS6 stond donderdagavond deels in het teken van de Efteling. In het tv-programma, dat draait om bekende Nederlanders die knikkeren, kwam een speciale Efteling-knikkerbaan voorbij. Daarin zijn verschillende bekende Efteling-attracties en -sprookjes verwerkt.

Zo kwamen de knikkers langs Joris en de Draak, de Trollenkoning, Holle Bolle Gijs, de Sprookjesboom, de Pagode, Villa Volta, De Indische Waterlelies, Roodkapje en Symbolica. Een team van vijftien personen heeft in totaal bijna 1700 uur aan de 30 meter lange knikkerbaan gewerkt.

Een schaalmodel van achtbaan Baron 1898 zorgde ervoor dat de knikkers omhoog getakeld konden worden. Langnek - inclusief uitschuifbare nek - diende eveneens als een lift voor de knikkers. Verder werden er knikkers getransporteerd op het vliegende tapijt van de Fakir.

Chateau Meiland
Martien Meiland, Erica Renkema, Maxime Meiland en Montana Meiland mochten de Efteling-baan uitproberen. Het viertal is bekend van realitysoap Chateau Meiland en de vervolgen die daarop kwamen. Jack van Gelder verzorgde het commentaar. De presentatie was in handen van Winston Gerschtanowitz.

De Efteling-reclame in de tv-show is onderdeel van een bredere samenwerking tussen het Kaatsheuvelse attractiepark en mediabedrijf Talpa. Die werd afgelopen zomer aangekondigd. Volgens Stichting KijkOnderzoek trok Marble Mania donderdag gemiddeld 972.000 kijkers. De uitzending is online terug te kijken.

































Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be