Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

Kinderachtbaan uit Limburgs pretpark de Valkenier verhuist naar Hengelo

06-01-2022, 10.37 uurBeeld: themeparkfreaks.eu

De attracties uit het Limburgse pretpark de Valkenier zijn verkocht. Het park in Valkenburg is permanent gesloten naar aanleiding van de overstromingen van afgelopen zomer. Twee van de attracties verhuizen naar Attractiepark de Waarbeek in Hengelo.

Dat meldt Waarbeek-directeur Kevin Moespot aan Looopings. Het Twentse pretpark heeft een kinderachtbaan met de naam Krummel overgenomen. Het gaat om een big apple-model van de Turkse fabrikant Güven, die sinds 2019 in de Valkenier stond.

Eerder was de coaster - 138 meter lang en 4,5 meter hoog - te vinden in een park in Turkije. In de Waarbeek gaat de achtbaan Rupsje Mae heten. "Vernoemd naar onze jongste dochter Everley-Mae", vertelt Moespot trots.

Waterfietsen
Rupsje Mae gaat in 2022 open. Verder heeft de Waarbeek de waterfietsen uit de Valkenier op de kop weten te tikken. Bovendien opent het park in Hengelo komend seizoen een nieuw spookhuis en wordt de entree vernieuwd.

Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be