Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: dit zijn de aanpassingen in het vernieuwde Walibi-gebied Zero Zone

27-03-2022, 22.07 uur

Voor Walibi Holland staat seizoen 2022 in het teken van een metamorfose voor themagebied Zero Zone. Het parkdeel met onder meer achtbaan Lost Gravity en waterbaan Crazy River onderging afgelopen winter een gedaantewisseling, als onderdeel van Walibi's langlopende Festivalization-project. Op dit moment leggen medewerkers de laatste hand aan de decoraties. Het achterliggende verhaal gaat over een natuurramp.

Bij Lost Gravity, bekend van de op elkaar gestapelde zeecontainers, werd dat thema al sinds de opening in 2016 gehanteerd. Daar ervaren bezoekers dat de zwaartekracht is verdwenen door een meteorietinslag. Nu worden de gevolgen van de ramp ook in de omgeving zichtbaar. Bij alle attracties komen gele waarschuwingsstrepen terug. En zoals we inmiddels gewend zijn van Walibi, is een belangrijke rol weggelegd voor felle kleuren, graffiti, abstracte kunstwerken en merkwaardige Engelse citaten.

"Everything seems smaller from above", valt bijvoorbeeld te lezen op de gevel van spookhuis The Clinic. "Only gravity was lost I never lost you...", staat eronder. De façade werd geverfd in het blauw, rood, geel, wit, geel en groen. Overigens zijn alle verwijzingen naar het ziekenhuisthema weggehaald. VR-attractie NeuroGen, die eerder dezelfde entree gebruikte, is inmiddels volledig verwijderd.

Bij elkaar geraapt puin
Kinderachtbaan Drako heeft plotseling een vogelthema. De geverfde gebouwen rond de dertig jaar oude rollercoaster zijn voorzien van teksten als "Think big", "Don't ruffle my feathers" en "Love at first flight". Aan de gevel hangen dranghekken. Er komt een beest uit een opening in het gebouw. Het logo bestaat uit bij elkaar geraapt puin. Een locomotief naast de baan is vervangen door een gespleten gekleurde paal. Rond een houten pilaar werden gekleurde ballen bevestigd.

Frisbee-attractie The Tomahawk kreeg niet alleen nieuwe kleuren, maar ook een nieuw logo. Dat werd bevestigd aan grijze golfplaten boven de constructie en boven de ingang van de wachtrij. Op betonblokken voor de attractie is met graffiti "I'm very attracted to you" en "Chick magnet" aangebracht. Er worden nog stalen dranghekken op gemonteerd.

Elektriciteitskabels
De aanpassingen bij boomstambaan Crazy River zijn minimaal. In plaats van een Canadese houtzagerij moet de attractie vanaf nu een elektriciteitscentrale voorstellen. Dat hoopt Walibi te bereiken door manometers, buizen en ventilatoren toe te voegen aan het stationsgebouw. Verder staan er masten met elektriciteitskabels in de wachtrij, plus een stapel groene, oranje en blauwe tonnen. "The power is yours", heeft iemand op de buitenmuur van het station gekliederd.

De entree van Zero Zone aan de kant van Walibi Play Land wordt gevormd door een enorme magneet. Aan de andere kant van het gebied, bij reuzenrad La Grande Roue, werkt men nog aan een thematische doorgang. Even verderop, tegenover het vernieuwde station van treinbaan Walibi Express, is een wandelpad aangelegd naar een nog leeg platform. In het verleden - tot de komst van Lost Gravity - stond daar schommelschip Hudson Bay.

Plastic flessen
Walibi koos ervoor om een toiletgebouw te decoreren als een omgekeerd huis. Op de loods erachter, waar eerder NeuroGen gevestigd was, is een zwart-witpatroon aangebracht. De huisjes van spellengalerij Silver Dollar Games worden voortaan gevormd door boeken, buizen en plastic flessen. Souvenirwinkel Zero Zone Shop is beplakt met lepels, vorken, messen, pannen en een winkelwagentje. Noemenswaardig zijn verder twee kunstwerken met de teksten "Who are you?" en "Can you handle me", respectievelijk gemaakt van deurbellen en deurklinken. Een horecapunt bij de uitgang van Lost Gravity gaat ijs van het merk Dizzies verkopen.

"Het wordt echt een heel gaaf thema, al zeggen we het zelf", zei Walibi-directrice Mascha Taminiau bij het aankondigen van de transformatie in januari 2021. Wat opvalt, is dat de vorige opknapbeurt in het gebied slechts vijf jaar geleden plaatsvond: in 2017, ook onder leiding van Taminiau. Toen werd de gevel van The Clinic verbouwd. Kennelijk was de directie er enkele jaren later al niet meer tevreden over. Op dit moment zijn twee gebieden in het park nog niet overgoten met het Festivalization-sausje: Walibi Play Land en W.A.B Plaza.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be