Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Attractie waait weg op Spaanse kermis: twee meisjes overleden

06-01-2022, 08.20 uur

Bij een ongeluk op een Spaanse kermis zijn negen kinderen gewond geraakt. Door harde windstoten werd een deel van een attractie met springkussens en trampolines dinsdagavond de lucht in geblazen. Twee van de slachtoffers hebben het voorval niet overleefd.

De negen kinderen zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de regio. Twee meisjes van 4 en 8 jaar raakten ernstig gewond. De oudste overleed al snel aan haar verwondingen, melden Spaanse media. Later stierf ook het andere meisje.

Het incident vond plaats op de kermis in de gemeente Mislata, gelegen in de regio Valencia. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak. Het springkasteel in kwestie staat in het teken van tekenfilmfiguur SpongeBob SquarePants. Autoriteiten kunnen nog niet met zekerheid zeggen of het gevaarte op de juiste manier in de grond verankerd was.

Dag van rouw
Weerbureaus hadden vooraf niet gewaarschuwd voor windstoten. Alle geplande activiteiten op de kermis zijn opgeschort. Vrijdag is uitgeroepen tot een officiële dag van rouw in Mislata.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be