Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: Toverland gestart met werkzaamheden bij waterbaan Expedition Zork

05-01-2022, 15.18 uur

Toverland is gestart met de metamorfose van waterbaan Expedition Zork. De attractie uit 2004 krijgt de komende maanden een volledig nieuw thema. Eigenlijk zou de boomstambaan tijdens de kerstvakantie geopend blijven, maar vanwege de coronasluiting konden de werkzaamheden eerder beginnen.

Inmiddels is de vijverbak volledig leeggepompt, blijkt uit foto's die het Limburgse attractiepark deelt op social media. Ook op andere plekken wordt al gewerkt. Zo wordt een oud plein met dansende fonteinen afgebroken. In de overdekte loods Wunderwald staan de boomstambootjes op het droge.

Bij de splash van de waterattractie moet een bergdorpje verrijzen in Oostenrijkse sferen, met veel groen en rotspartijen. Ook verschijnt er een dubbele interactieve ballenbaan. Het station van Expedition Zork bevindt zich in de loods. Toverland heeft nog niet bekendgemaakt wat er binnen gaat veranderen.

Compensatie
De heropening van Expedition Zork vindt naar verwachting plaats in het voorjaar. Als Toverland eerder open mag, wordt ter compensatie spinning coaster Dwervelwind opengesteld. Die is normaal gesproken 's winters buiten bedrijf.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be