Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo: bezoekersaantallen 2021 nog lager dan in rampjaar 2020

05-01-2022, 16.11 uur

De bezoekersaantallen van Burgers' Zoo zijn in 2021 nog verder gedaald ten opzichte van 2020, toen het coronavirus voor het eerst om zich heen greep. Dat blijkt uit cijfers die de Arnhemse dierentuin bekend heeft gemaakt. Seizoen 2021 werd afgesloten met zo'n 602.000 bezoekers.

Het gaat om een daling van 14 procent vergeleken met 2020, toen circa 698.000 personen verwelkomd werden. Vóór de coronacrisis - in 2019 - kon Burgers' Zoo rekenen op ruim 1,1 miljoen bezoekers. Ten opzichte van dat topjaar leverde het park dus 45 procent van het bezoekersaantal in.

2021 stond in het teken van twee langdurige sluitingen. Het park bleef gesloten in periodes die normaal gesproken goed zijn voor veel bezoekers, waaronder de voorjaarsvakantie, de paasdagen, de meivakantie en de kerstvakantie. Op dagen dat de dierentuin wel geopend was, werd gewerkt met een beperkte capaciteit.

Nieuw seizoen
Net als vorig jaar is Burgers' Zoo het nieuwe seizoen begonnen met een sluiting. Voorlopig blijft het park zeker tot en met vrijdag 14 januari dicht, maar mogelijk worden de maatregelen verlengd. In 2021 duurde de verplichte coronasluiting tot derde week van mei.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be