Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Bezoekersaantallen DierenPark Amersfoort nog lang niet op oude niveau: 'Toch heel blij'

05-01-2022, 23.59 uur

DierenPark Amersfoort heeft het bezoekersaantal van 2021 bekendgemaakt. Dat cijfer komt nog steeds niet in de buurt van een jaar vóór de coronamaatregelen: door twee coronasluitingen bleef de teller steken op 579.000 bezoekers. Er is wel sprake van een lichte stijging ten opzichte van 2020.

Toen werd het seizoen afgesloten met 546.000 gasten. In 2019 noteerde DierenPark Amersfoort nog 900.000 bezoekers. "2021 was niet altijd even makkelijk", laat directrice Astrid Wassenaar dan ook weten.

Over het bezoekersaantal van 2021 zegt ze: "Dat zijn er veel minder dan tijdens een normaal jaar, maar toch zijn we heel blij dat jullie ons in de periode dat wij wel open waren, weer wisten te vinden."

Vijf maanden
In totaal waren de Nederlandse pretparken en dierentuinen vorig jaar ruim vijf maanden dicht. De collectieve hoop is dat van zo'n lange sluiting in 2022 geen sprake meer zal zijn.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be