Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Bezoekersaantal Ouwehands Dierenpark verder gedaald in 2021

18-01-2022, 20.27 uur

De coronacrisis heeft er ook in 2021 flink ingehakt bij Ouwehands Dierenpark. In 2020 noteerde de dierentuin in Rhenen al ruim 40 procent minder bezoekers ten opzichte van 2019. Een jaar later daalde het bezoekersaantal nog eens met 14 procent.

Waar 2020 werd afgesloten met 630.000 bezoekers, moest Ouwehands Dierenpark afgelopen jaar genoegen nemen met 580.000 gasten. Dat laat een woordvoerder aan Looopings weten. Eind 2019, toen van corona nog geen sprake was, stond de teller nog op 1,06 miljoen bezoekers.

De voorlichter benadrukt dat Ouwehands vorig jaar te kampen had met "de langste sluiting ooit". Attractie- en dierenparken waren in 2021 tot de derde week van mei dicht. Ook de laatste weken van december moest men missen. Op dit moment is de situatie onveranderd.

Uitgesteld
Lichtfestival Light Nights: Magic Forest had eigenlijk op 10 december 2021 moeten beginnen. Door de coronabeperkingen werd de start al meermaals uitgesteld. Nu is alle hoop gevestigd op de periode na 25 januari. Een jaar geleden kon het avondevenement in de dierentuin uiteindelijk helemaal niet doorgaan.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be