Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland wil meer eenheid creëren met opknapbeurt in Zero Zone

07-01-2022, 20.16 uur

Walibi Holland geeft themagebied Zero Zone deze winter een nieuw uiterlijk. In het parkdeel ligt onder meer de grote waterattractie Crazy River, die sinds de opening in 1994 oogt als een houtzagerij in Canada. Daar komt na 28 jaar verandering in. Het nieuwe thema van de waterbaan heeft te maken met een catastrofale natuurramp.

Een eerste aanzet daarvoor werd al gegeven in 2016, met de opening van de achtbaan Lost Gravity. Sindsdien heet het bijbehorende gebied Zero Zone. Het achterliggende verhaal gaat over een mysterieuze natuurramp die de wereld heeft getroffen. De gevolgen daarvan worden straks ook zichtbaar bij Crazy River.

Zero Zone was de afgelopen jaren één van de meest rommelige themadelen van Walibi Holland. Rond de eeuwwisseling bestond het gebied nog uit twee afzonderlijke delen: het Canadese stuk Canadian Yukon en het cowboygedeelte Wild Wild West. In de loop der jaren zijn er enkele attracties verwijderd en toegevoegd, waardoor er een ratjetoe van verschillende stijlen overbleef.

Piratenfort
Zo ontstond een samenraapsel van een Canadese houtzagerij, een rampgebied met zeecontainers, een ziekenhuis in cartoonstijl, cowboyhuisjes en een kermis. Tijdens de Halloween Fright Nights komt daar een piratenfort bij, in de vorm van scare zone Pirates Cove.

Het doel is om met de opknapbeurt van deze winter meer eenheid te creëren. Voor het vernieuwen van themagebieden werkt Walibi al enkele jaren samen met het Amsterdamse ontwerpbedrijf Leisure Expert Group. Zij waren eerder verantwoordelijk voor het nieuwe uiterlijk van Wilderness (2019), Speed Zone (2020) en Exotic (2021).

Frisbee
Walibi heeft nog geen ontwerpen naar buiten gebracht voor de aanpassingen in Zero Zone. Het attractieaanbod in het gebied bestaat verder uit kinderachtbaan Drako, frisbee The Tomahawk en een treinstation van de Walibi Express. Virtualreality-beleving NeuroGen is permanent gesloten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be