Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park haalt twee attracties weg vanwege komst nieuwe achtbaan

10-01-2022, 09.48 uur

Europa-Park haalt twee attracties weg om plaats te maken voor een nieuw themagebied met een nieuwe achtbaan. Het Duitse attractiepark is van plan om in 2023 een themadeel toe te voegen dat in het teken staat van Kroatië. Het hoogtepunt moet een rollercoaster worden van het type bigdipper.

Om ruimte te creëren, worden twee bestaande attracties verwijderd: de ballonnenmolen Flug des Ikarus en 360 graden-bioscoop Traumzeit-Dome. De attracties liggen naast elkaar in het Griekse themagebied, tegenover de ijsshow. Ze waren zondag voor de laatste keer geopend. Toen eindigde het winterseizoen.

Flug des Ikarus werd 26 jaar geleden gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Chance Rides, dat toen nog opereerde onder de bedrijfsnaam Morgan. Traumzeit-Dome opende in 2015. In een grote koepel konden bezoekers - zittend of liggend op de grond - kijken naar filmbeelden die op het plafond werden geprojecteerd.

Wereldsensatie
Eigenaar Roland Mack sprak destijds over "een kleine wereldsensatie". Bij de opening draaide de film Beautiful Europe. In 2017 werd de productie The Secrets of Gravity geïntroduceerd, gevolgd door Mission Astronaut in 2019. Afgelopen jaar presenteerde Europa-Park de nieuwe film Snorri's Adventure, gebaseerd op de karakters van waterwereld Rulantica.

Achter Flug des Ikarus en de Traumzeit-Dome staat 's winters een enorme circustent, waar de Zirkus Revue wordt opgevoerd. Pal daarnaast is het decor van de Duitse tv-show Immer Wieder Sonntags te vinden.

Lancering
Europa-Park heeft de plannen voor het Kroatische gedeelte en de achtbaan nog niet officieel bevestigd. Wel staat inmiddels vast dat het park een bigdipper-baan op het oog heeft, vergelijkbaar met Lost Gravity in Walibi Holland. De versie in Europa-Park krijgt een aantal bijzondere elementen, waaronder een lancering.

De attractie wordt gebouwd door Mack Rides, de huisleverancier van het park. Het achterliggende verhaal draait om de Kroatische uitvinder, elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla (1856-1943).

Afrikaans
Terwijl achter de schermen gewerkt wordt aan de plannen voor Kroatië, is Europa-Park ook druk bezig met het Afrikaanse themadeel. Dat gebied wordt de komende maanden getransformeerd tot een Oostenrijks gedeelte. De boottocht Dschungel-Floßfahrt was zondag eveneens voor het laatst operationeel in de huidige vorm.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be