Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix Paris

Foto's: werkzaamheden voor nieuwe lanceerachtbaan Parc Astérix gestart

02-01-2022, 23.59 uur

Parc Astérix is al druk bezig met de bouw van een spectaculaire nieuwe lanceerachtbaan, die in 2023 af moet zijn. Het Franse pretpark wil volgend jaar een 51 meter hoge rollercoaster openen met vier lanceringen en een topsnelheid van zo'n 107 kilometer per uur. De voorlopige naam luidt Toutatis.

Op de beoogde locatie zijn de werkzaamheden in volle gang. De contouren van gebouwen worden langzaam maar zeker zichtbaar. Dat is vooral goed te zien vanuit de tientallen meters hoge bobsleebaan La Trace du Hourra. Het bouwproject beslaat een gigantisch gebied in het Gallische themadeel, tussen de bussenparkeerplaats, waterbaan Le Grand Splatch en familieachtbaan SOS Numérobis.

Toutatis - aangekondigd in 2018 - wordt gebouwd door de firma Intamin uit Liechtenstein. De coaster bestaat uit tal van sensationele elementen, waarvan de triple half-pipe launch de meest opzienbarende is. Daarbij worden treinen vooruit, achteruit en weer vooruit gelanceerd, gevolgd door een tergend langzame heuvel en een vrije val van 101 graden.

Gewichtsloos
Dat onderdeel werkt met behulp van een wissel in het parcours. De fabrikant spreekt over een "unieke klifhangervaring". Andere bijzondere onderdelen zijn bijvoorbeeld outer banked turns, een inverted airtime hill en een extreme wall stall. Passagiers zijn tijdens de rit maar liefst 23 keer gewichtsloos.

Toutatis gaat 28 miljoen euro kosten. 13 miljoen euro daarvan gaat naar de baan zelf. Het attractiepark nabij Parijs is onderdeel van parkengroep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Belgium. Daar opende vorig jaar een mega coaster met een topsnelheid van 113 kilometer per uur: Kondaa.Meer Parc Astérix Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be