Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris geeft beheer van golfbaan uit handen

02-01-2022, 15.58 uur

De golfbaan van Disneyland Paris wordt voortaan uitgebaat door een externe partij. Alle verwijzingen naar Disney verdwijnen. Sinds zaterdag 1 januari 2022 heet het golfpark niet meer Golf Disneyland, maar Golf Paris Val d'Europe.

In het vervolg wordt de golfbaan geëxploiteerd door de Open Golf Club en de organisatie UGOLF. Zij hebben aangekondigd de komende periode verbeteringen te gaan doorvoeren aan de baan, de trainingsruimtes en het clubhuis. Ook moet de bestemming beter gepromoot worden. Daarnaast wil men meer focussen op digitalisering.

Disney spreekt zelf over "de volgende fase in de ontwikkeling van een uitstekende en populaire golfbestemming voor lokale en internationale spelers". Golf Paris Val d'Europe opende in 1992, tegelijk met de opening van het Disney-resort. Het golfpark beschikt over drie banen met negen holes. De grond blijft wel eigendom van Disneyland Paris.

Golfballen
Wie nog een aandenken aan Golf Disneyland mee naar huis wil nemen, kan terecht in souvenirwinkel Disney Fashion in uitgaansgebied Disney Village. Daar worden op dit moment oude Disney-golfballen verkocht, voor 4 euro per stuk.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be