Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pretpark de Valkenier

Heropening Limburgs attractiepark de Valkenier lijkt uitgesloten: website verwijderd

31-12-2021, 13.10 uurBeeld: themeparkfreaks.eu

Het lot van Pretpark de Valkenier in Limburg lijkt bezegeld. Ruim vijf maanden nadat het attractiepark in Valkenburg getroffen werd door zware overstromingen, is de officiële website volledig verwijderd. Ook de Facebook-pagina van het park werd weggehaald. Een heropening lijkt daarmee uitgesloten.

Wie nu de site van de Valkenier bezoekt, krijgt alleen een logo te zien met daarbij het woord 'gesloten' in vier verschillende talen. Contactgegevens zijn nergens te vinden. Afgelopen zomer werd al duidelijk dat de kans op een heropening nihil was.

Medewerkers ontdekten na een poetsbeurt dat de overstromingen voor heel veel technische schade hebben gezorgd. Stroomkasten en transformatoren bleken niet meer te werken. Bovendien zouden er gezondheidsrisico's ontstaan door het achterblijven van vervuild water, bestaand uit rivierwater, regenwater, rioolwater en stoffen als verf en frituurvet.

Allerlaatste
Al met al lijkt 2021 de boeken in te gaan als het allerlaatste openingsjaar van de Valkenier. De toekomst van het kleinschalige familiepretpark was al vóór de overstromingen onzeker. In februari kwamen berichten naar buiten over een mogelijke permanente sluiting.

De eigenaren zouden de grond willen verkopen aan een projectontwikkelaar, zodat op het terrein een nieuwbouwwijk neergezet kan worden. Daarnaast had een architectenbureau een plan klaarliggen voor een overdekt entertainmentcentrum. Wat er met de overgebleven attracties en decoraties gaat gebeuren, is nog niet bekend.Meer Pretpark de Valkenier
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be