Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Warner Bros.-pretpark in Madrid bouwt nieuwe lanceerachtbaan

15-01-2022, 21.39 uurBeeld: @obras_parquewarner

Parque Warner Madrid, het Warner Bros.-attractiepark in Spanje, werkt aan een sensationele nieuwe rollercoaster. In het park worden voorbereidingen getroffen voor de komst van een lanceerachtbaan van fabrikant Intamin. Die komt te liggen in themadeel DC Super Heroes World.

De attractie krijgt meerdere lanceringen. In 2023 vindt de opening plaats, weten betrokkenen. Voor de achtbaan wordt het oude gebouw van simulator Batman Knight Flight, gesloten sinds eind 2014, hergebruikt. De coaster zou dan ook een Batman-thema krijgen.

Het park heeft zelf nog niets naar buiten gebracht over het bouwproject. Wel zijn de voorbereidende werkzaamheden al in volle gang. Zo werden er volop bomen gekapt. Ook de funderingen van enkele steunpilaren zijn al af.

Phantasialand
Bestaande lanceerachtbanen van Intamin staan onder meer in het Duitse Phantasialand, het Italiaanse Mirabilandia en het Finse Linnanmäki. Parque Warner Madrid is onderdeel van de groep Parques Reunidos, net als bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany.

De laatste nieuwe achtbaan in Parque Warner opende dertien jaar geleden, in 2009. Toen werd Correcaminos Bip Bip in gebruik genomen, een familieachtbaan rond Looney Tunes-persoanges Wile E. Coyote en Road Runner.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be