Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Pretparkfan neemt origineel achtbaankarretje uit Bobbejaanland over

28-12-2021, 22.31 uurBeeld: themeparkfreaks.eu

Een Vlaamse pretparkfan heeft een bijzonder relikwie op de kop weten te tikken. Hij is de trotse eigenaar van een karretje van de hangende achtbaan Dreamcatcher uit Bobbejaanland. Het gaat om een oud exemplaar, uit de tijd dat de rollercoaster nog Air Race heette.

De attractie opende in 1987. Negentien jaar later, in 2006, werden de treinen vervangen. In plaats van vliegtuigjes hangen er tegenwoordig vloerloze treinen onder de baan. Eén van de twaalf originele vliegtuigjes kwam terecht op het buitenterrein van speeldorp Pee Wee in het Limburgse dorpje Posterholt.

Toen een pretparkliefhebber - al jaren werkzaam voor Bobbejaanland - daarvan hoorde, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en te informeren naar de mogelijkheden om de gondel over te nemen. Inmiddels is het vliegtuigje opgehaald. De nieuwe eigenaar wenst anoniem te blijven.

Harde regen
"Heel gedoe om zo'n achtbaankarretje te verplaatsen natuurlijk...", schrijft iemand die hielp bij de klus op Facebook. "De harde regen en zachte grond van de weide waarin hij stond, waren daarbij geen hulp. Het ziet er verwaarloosd uit momenteel, door 24/7 buiten te liggen."

Er is dan ook nog wat opknapwerk. "Maar het is alvast in goede handen." Air Race werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De coaster is 600 meter lang.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be