Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Video: bezoeker Parc Astérix in paniek als veiligheidsriem bij attractie scheurt

28-12-2021, 21.16 uurBeeld: @timaaleriie

Een bezoeker van het Franse pretpark Parc Astérix heeft angstige momenten beleefd in een attractie. Een filmpje op TikTok laat zien hoe een man geschokt gereageerd als zijn veiligheidsriem gescheurd blijkt te zijn. Het voorval vond plaats bij het 12 meter hoge vliegende tapijt Le Cheval de Troie.

De video bestaat uit een hoop geschreeuw en gegil. De Fransman en zijn gezelschap zijn overduidelijk behoorlijk overstuur. Volgens de passagier zorgde het scheuren van de riem voor een gevaarlijke situatie. "We moesten met onze handen vasthouden totdat de attractie stopte", schrijft hij.

In de reacties onder het filmpje wijzen kijkers erop dat er naast de riem altijd nog een veiligheidsbeugel is die inzittenden op hun plek houdt. De riem dient slechts als een extra controle. Toch is de videomaker er nog niet helemaal gerust op.

Duits
"Wat er gebeurde, was aanleiding om de attractie een tijdje stil te leggen", legt de Fransman uit. "Dus ik denk dat ik wel een reden had om bang te zijn." De originele TikTok-video werd inmiddels 475.000 keer bekeken. Le Cheval de Troie, gebouwd door de Duitse firma Zierer, is bijna 33 jaar oud.Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be