Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Strengere coronaregels in Disneyland Paris: binnenkort 2G-beleid

17-01-2022, 12.10 uur

Frankrijk heeft de coronaregels afgelopen weekend aangescherpt. Dat heeft ook gevolgen voor een bezoek aan Disneyland Paris. Zeer binnenkort worden de maatregelen nóg strenger. Frankrijk werkt aan het invoeren van het 2G-beleid. Een tripje naar Disneyland is dan geen optie meer voor ongevaccineerden.

Sinds zaterdag 15 januari is een coronabewijs van bezoekers vanaf 18 jaar alleen nog geldig als ze uiterlijk zeven maanden na hun laatste prik een boostervaccinatie hebben gehad. Wie nog geen boosterprik kreeg of helemaal niet gevaccineerd is, zal bij de ingang van het Disney-resort een negatief testresultaat van maximaal 24 uur oud moeten tonen.

Voor personen gevaccineerd met het Janssen-vaccin gelden in Frankrijk afwijkende richtlijnen. Die zijn te vinden op de Disney-site en de website van de Franse overheid.

Pass vaccinal
Binnen afzienbare tijd zal een bezoek aan Disneyland Paris helemaal niet meer mogelijk zijn met een testbewijs. Nu de Franse senaat het 2G-beleid heeft goedgekeurd, wordt de zogeheten pass sanitaire vervangen door de pass vaccinal. De invoering vindt waarschijnlijk binnen enkele dagen plaats.

Restaurants, culturele instellingen, pretparken en andere publieke locaties zijn dan alleen nog toegankelijk voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. Het gevolg is dat ongevaccineerden niet meer welkom zijn in Disneyland Paris.

Scannen
Overigens laat de controle van coronabewijzen in het Disney-resort op dit moment nogal te wensen over. Beveiligers scannen wel de benodigde QR-code, maar checken daarbij steevast geen identiteitsbewijzen. Daardoor is het doodeenvoudig om binnen te komen met de code van iemand anders.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be