Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Skyline Park

Duits pretpark Skyline Park opent twee nieuwe achtbanen in 2022

22-03-2022, 14.21 uur

Het Zuid-Duitse pretpark Skyline Park voegt dit jaar drie attracties toe, waaronder twee achtbanen. Bezoekers kunnen zich in 2022 verheugen op een nieuwe familieachtbaan met een lancering, een nieuw mijntreintje en een nieuwe vliegtuigmolen. De bobsleebaan Bob Racing, geopend in 2001, heeft het park verlaten.

De opvallendste nieuwkomer is de 13 meter hoge rollercoaster Berg- und Tal Hetz, bestaand uit een lancering - schuin omhoog - met een topsnelheid van 50 kilometer per uur. Daarna volgt een parcours met zes bochten en enkele heuvels. De tweede achtbaan, op de oude locatie van Bob Racing, gaat Flotter Otto heten. Dat wordt een 140 meter lange mijntrein voor kinderen.

Daarnaast opent Skyline Park een interactieve vliegtuigmolen met de naam Looping Alois. Met behulp van een joystick kunnen passagiers zelf hun gondel besturen. Er zijn zeven inversies per minuut mogelijk. Alle drie de nieuwe attracties worden geleverd door de Italiaanse firma SBF Rides.

Spookhuis
Verder ondergaat het 43 jaar oude spookhuis Geisterschlange een metamorfose en werd de booster-attractie Sky Circle verplaatst. Skyline Park is weer toegankelijk vanaf vrijdag 1 april, maar de aangekondigde nieuwe attracties zijn pas later in het seizoen gereed. De directie is van plan om in 2024 een achtbaan te openen van maar liefst 70 meter hoog.Meer Skyline Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be