Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tierpark Aletsch

Zwitserse dierentuin schiet zes steenbokken af omdat niemand ze wil overnemen

28-12-2021, 12.54 uur

Een dierentuin in Zwitserland heeft zes steenbokken gedood. Omdat Tierpark Aletsch definitief de poorten sluit, moest er gezocht worden naar een nieuw onderkomen voor de dieren. Dwerggeiten en marmotten konden elders opgevangen worden, maar voor de steenbokken bleek nergens plek te zijn.

"We hebben alle dierentuinen in het land aangeschreven met de vraag of ze de dieren willen overnemen", vertelt directeur Madlen Bortis aan regionale media. Er kwamen echter alleen afwijzingen: niemand wilde de steenbokken hebben. Daarom zijn ze afgeschoten.

Het herintroduceren van de steenbokken in het wild was ook geen optie. Dat is namelijk bij wet verboden. Het dierentuinpersoneel zag daarom geen andere optie dan het afmaken van de dieren. "Dit gaat ons zeer aan het hart", aldus Bortis.

Vergunning
Tierpark Aletsch, gelegen in het Zwitserse Aletschgebied, bestond ruim vijftig jaar. Het park had al langer te maken met financiële problemen. Nu valt het doek vanwege het ontbreken van een exploitatievergunning. Men kon niet meer voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van jachtopzieners en omheiningen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be