Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Podcastmakers krijgen unieke rondleiding door werkplaatsen Efteling

27-12-2021, 21.08 uurBeeld: Airpro Waalwijk

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toegaat in de Efteling? Het team van Efteling-podcast Kleine Boodschap kreeg onlangs een rondleiding op een bijzondere plek, die normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek: het Gildehuis. Dat complex bestaat uit technische en creatieve werkplaatsen waar onderdelen van attracties worden gebouwd en opgeknapt.

Na een introductie door onderhoudsmanager Mark Haers brengen podcastpresentatoren Tim Hinssen en Paul Sprangers achtereenvolgens een bezoek aan de afdelingen bouwdienst, groendienst, milieudienst, decoratie en vormgeving, werktuigbouwkunde, elektro en servicedienst. Daar praten ze met de verschillende teamleiders.

Zo leren luisteraars precies welke afdeling verantwoordelijk is voor welke werkzaamheden in de Efteling. Ook krijgen ze antwoord op vragen als: wat gebeurt er als een attractie stilvalt? Wie bepaalt welke storing als eerst wordt opgelost? Hoe zien de werkplaatsen eruit? Hoe gaat het opknappen van een sprookjesfiguur in zijn werk? En wat gebeurt er 's ochtends vóór openingstijd?

Carnaval Festival
Het Gildehuis bevindt zich aan de rand van het attractiepark, op het Dienstencentrum achter Carnaval Festival. De aflevering duurt bijna 110 minuten. Hinssen en Sprangers troffen tijdens de opnames verschillende bekende onderdelen aan in het gebouw, zoals boten van Fata Morgana, treinen van Max & Moritz, attributen van Monsieur Cannibale, een trein van Joris en de Draak en decors van het nieuwe themagebied Wereld van Sindbad.


Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be