Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Coronaregels voor bezoekers Europa-Park wéér veranderd

25-12-2021, 12.31 uur

De coronaregels voor bezoekers van Europa-Park blijven veranderen. Door alsmaar wijzigende maatregelen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg moet het attractiepark voortdurend de regels aanpassen. Vanaf maandag 27 december geldt wéér een ander beleid.

Eerder werd bekendgemaakt dat personen zonder boostervaccinatie zich voortaan ook moeten laten testen. Later kwam de politiek daar gedeeltelijk op terug: toen gold die regel alleen nog voor bezoekers die langer dan zes maanden geleden hun laatste vaccinatie hadden gehad.

Voor niet-gevaccineerde mensen was een dagje Europa-Park sowieso al geen optie meer. Onlangs kwamen daar aangescherpte regels voor schoolgaande kinderen bij: hun uitzonderingspositie vervalt in de kerstvakantie. Dan hebben ze plotseling wél een negatieve testuitslag nodig om binnen te komen.

Drie maanden
Nu volgt opnieuw een aanscherping. Concreet betekent het dat personen alleen nog zonder test naar binnen kunnen als ze hun laatste vaccinatie in de afgelopen drie maanden hebben gehad. Wie nog niet aan de beurt is gekomen voor een boosterprik, zal in de meeste gevallen dus een aanvullende coronatest moeten doen.

De plotselinge aanscherping zorgt voor een hoop frustratie op kantoor bij Europa-Park, schrijft webcare-medewerker Sébastien Ganzer op Twitter. "We danken Baden-Württemberg hartelijk voor het kerstcadeau: nieuwe coronabeperkingen opleggen op 23 december om 20.00 uur, wetende dat Europa-Park-medewerkers normaal gesproken niet werken op de 24e...", verzucht hij.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be