Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Ook strengere regels in België: binnenattracties en overdekte pretparken weer dicht

22-12-2021, 23.00 uur

In navolging van andere landen in Europa scherpt ook België de coronaregels aan. En in tegenstelling tot in Nederland, mogen bij onze zuiderburen de pretparken en dierentuinen vooralsnog in principe geopend blijven. Ze krijgen wel te maken met extra restricties, die op zondag 26 december ingaan.

Zo moeten binnenattracties in pretparken, binnenverblijven in dierentuinen, overdekte waterparadijzen, bioscopen, theaterzalen en overdekte attractie- en dierenparken straks de deuren sluiten. Hierdoor zijn Plopsa Station Antwerp, Plopsa Indoor Hasselt en Sea Life Blankenberge aanstaande zaterdag voorlopig voor het laatst geopend.

Zwembaden Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit zijn vanaf zondag alleen nog toegankelijk om baantjes te trekken. Aqualibi bij Walibi Belgium en het Bellewaerde Aquapark gaan helemaal dicht. Voor Aqualibi is dat extra zuur: dat waterpark was ruim vijf maanden dicht vanwege schade door noodweer. Deze week vond de langverwachte heropening plaats, maar al na vijf openingsdagen kan het complex weer sluiten.

Ballenbad
In Plopsaland De Panne mag het overdekte gedeelte Mayaland niet meer open. Daar waren enkele speelattracties, waaronder de glijbaan, het ballenbad en klimtoestellen, al een tijdje niet in gebruik in verband met de coronamaatregelen.

Verder zal darkride Het Bos van Plop gesloten moeten worden. Bij andere attracties met binnenwachtrijen, zoals lanceerachtbaan Anubis The Ride en houten achtbaan Heidi The Ride, worden de rijen naar buiten verplaatst. Voor restaurants komen er geen strengere regels.

Dolfijnenshow
In Boudewijn Seapark was de overdekte speeltuin Bobo's Indoor al dicht. In het tweede gedeelte van de kerstvakantie kan ook de dolfijnenshow daar niet meer opgevoerd worden. Bobbejaanland, Walibi Belgium, Bellewaerde en Plopsa Coo zijn 's winters sowieso niet geopend.

Het is niet voor het eerst dat de parken in België alleen hun binnenattracties moeten sluiten. Dat was eerder al het geval tussen 8 mei en 9 juni van dit jaar.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be