Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland start eerder met winteronderhoud door lockdown

24-12-2021, 23.19 uur

Nu het kerstseizoen van Toverland vroegtijdig ten einde is gekomen door de lockdown, kunnen de winterse werkzaamheden in het park eerder beginnen. Men is nu al gestart met onderhoudsklussen die eigenlijk pas na de kerstvakantie aangepakt zouden worden, zoals het vernieuwen van houten achtbaan Troy.

Elke winter moet een deel van de 35 meter hoge rollercoaster opgeknapt worden. Dit keer gaat het om 150 meter van de baan, dus 300 meter aan rails. Het betreft onder meer de baandelen bij de remmen, een afdaling dichtbij de parkeerplaats en een horseshoe-bocht verderop in de baan.

"Deze bijzondere klus is ieder jaar hard nodig, omdat een houten achtbaan altijd meer aandacht nodig heeft dan bijvoorbeeld een stalen coaster", legt Toverland uit.

Treinen
De afgelopen weken zijn al enkele baandelen van bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn vervangen. Verder worden deze winter de treinen van wing coaster Fenix, spinning coaster Dwervelwind en lanceerachtbaan Booster Bike uit elkaar gehaald. "Daarbij wordt ook gekeken naar eventuele scheuren en slijtage. Waar nodig worden er dan onderdelen opgefrist of vervangen."

Klimtoren Coco Bolo wordt deze winter voorzien van een nieuwe staalkabel. Verder is er aandacht voor de Theekopjes in het Land van Toos. Die attractie kampte afgelopen zomer al even met een technische storing. Nu staat er een "volledige mechanische revisie" op het programma. Maar het grootste Toverland-project van deze winter is zonder twijfel het renoveren van Expedition Zork. De waterbaan uit 2004 krijgt een nieuw thema.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be