Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling-fans spreken zich uit over toekomst Spookslot: vernieuwen, slopen of zo laten?

26-12-2021, 16.45 uur

Wat moet de Efteling doen met het Spookslot? De toekomst van het spookkasteel uit 1978 lijkt op losse schroeven te staan. Achter de schermen wordt gewerkt aan een nieuwe attractie, die het Spookslot mogelijk gaat vervangen. Efteling-fans zijn verdeeld over de kwestie, blijkt uit een Twitter-peiling met bijna 1200 deelnemers.

Looopings schotelde Efteling-liefhebbers een poll voor met vier opties: het Spookslot houden zoals het nu is, opknappen en moderniseren, slopen en vervangen of geen voorkeur. 1198 personen lieten van zich horen. 15 procent zou het liefst zien dat de Efteling helemaal niet aan het Spookslot komt.

56 procent hoopt op een flinke opknapbeurt voor de nostalgische attractie, met nieuwe elementen. Voor 24 procent van de Efteling-fans is het geen probleem om het Spookslot plat te gooien en er iets totaal nieuws neer te zetten. 5 procent heeft geen mening.

Danse Macabre
Het Spookslot bestaat 44 jaar in 2022. De attractie bestaat uit een griezelwalkthrough in de wachtrij, gevolgd door een computergestuurde theatervoorstelling achter glas. Op de muziek van de beroemde Danse Macabre komt een kerkhof met geesten, spoken, skeletten, een heks en andere angstaanjagende figuren tot leven.

Het was de eerste Efteling-attractie waar wijlen Ton van de Ven de creatieve leiding had. Later ontwierp hij onder meer de Piraña, Fata Morgana, het Volk van Laaf, Droomvlucht, Villa Volta en Vogel Rok. Looopings schreef begin deze maand over de plannen rond het Spookslot. De Efteling heeft er zelf nog niets over bekendgemaakt.

Reputatie
Efteling-directeur Fons Jurgens, aangetreden in 2014, heeft inmiddels een reputatie opgebouwd op het gebied van het weghalen van attracties. Onder zijn leiding verdwenen de Bob, Polka Marina, PandaDroom, Monsieur Cannibale en het Avonturen Doolhof. Enkele andere versleten klassiekers uit de jaren tachtig werden gered middels renovaties, zoals de Python en De Oude Tufferbaan.

Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be