Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pijnlijk achterstallig onderhoud: Efteling verslonst wachtrij Fata Morgana

21-12-2021, 00.29 uurBeeld: @eftel_nerd, @MaximDeDonder

De wachtrij van één van de bekendste attracties in de Efteling ligt er verwaarloosd bij. In de rij voor Fata Morgana is sprake van een hoop achterstallig onderhoud. Op de muren laat het stucwerk los. Ook op het plafond zijn opvallende beschadigingen ontstaan.

Het zorgt voor pijnlijke beelden op social media. "Wow, dit is echt niet Efteling-waardig", reageert een liefhebber. "Waar is de goede oude tijd van preventief onderhoud?"

De Efteling streeft ernaar om bezoekers een beleving voor te schotelen die het rapportcijfer 9+ waard is, zo vertellen directieleden om de haverklap in interviews. Op het gebied van onderhoud komt daar de laatste tijd maar weinig van terecht.

Besparen
Tijdens de coronacrisis kiest de Efteling ervoor om veel broodnodige opknapbeurten te laten liggen, in de hoop geld te kunnen besparen. Voorbeelden zijn het paddenstoelenparcours in het Sprookjesbos, de draak bij Joris en de Draak, het exterieur van het Spookslot, een deel van de Piraña en het in 2019 gesloopte huisje van Vrouw Holle, dat nog steeds niet opnieuw opgebouwd is.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be