Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Drachtige zeekoe live te volgen tijdens sluiting Burgers' Zoo

20-12-2021, 11.02 uur

Burgers' Zoo is de komende weken gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar dankzij een livestream kunnen geïnteresseerden toch 24 uur per dag een kijkje nemen in het park. De Arnhemse dierentuin heeft een webcam geplaatst in het overdekte gebied Burgers' Mangrove.

De camera houdt een drachtige zeekoe in de gaten. Dierverzorgers verwachten de geboorte in december of januari. Er kan geen precies moment genoemd worden, omdat Burgers' Zoo geen echo heeft laten maken. Dat is lastig bij een dier dat permanent in het water leeft, meldt een woordvoerder.

Bovendien wil men het Caribische zeekoevrouwtje "juist rust en ruimte geven, zeker wanneer er geen enkele aanleiding is om het dier onnodig te verstoren". Er zijn wel een hoop tekenen die wijzen op de zwangerschap, zoals het toenemen van de omvang van de buik.

Wiegen
Bovendien eet het zeekoevrouwtje ongeveer de helft van haar normale dieet. "Bij vorige drachtige zeekoeien zagen we dit gedrag ook, naarmate de geboorte dichterbij komt", meldt Burgers' Zoo. Daarnaast zien verzorgers het dier regelmatig van heen en weer wiegen. "Dit komt waarschijnlijk door de activiteit in haar buik."

In het voorjaar van 2019 verwelkomde Burgers' Zoo al een jonge zeekoe. Dat dier overleed in januari 2021.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be