Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: renovatie van sprookjeskasteel Disneyland Paris is klaar

18-12-2021, 17.43 uur

De renovatie van het beroemde sprookjeskasteel in Disneyland Paris is afgerond. Het iconische bouwwerk stond bijna een jaar lang in de steigers voor de grootste opknapbeurt uit de geschiedenis van het Disney-resort. In een video brengt Disney het eindresultaat in beeld.

Ook wordt er opnieuw een kijkje achter de schermen gegeven bij de werkzaamheden. "De renovatie is nu achter de rug", vertelt artdirector Tracy Eck in het filmpje. "Het was een gigantische en zeer intensieve klus, die twee jaar aan voorbereiding heeft gekost."

Verschillende torens van Sleeping Beauty Castle zijn vernieuwd. Voor het grondige restauratieproject schakelde Disneyland de hulp in van regionale ambachtslieden. Bijzondere beelden tonen hoe de torens met behulp van een enorme kraan op het kasteel gehesen worden.

Verjaardag
Het volledige kasteel is met de hand geverfd. Daarvoor werden onder meer ruim tien tinten roze gebruikt. Tot opluchting van Disneyland Paris is het onderhoudsproject op tijd klaar voor de dertigste verjaardag van het resort. Die wordt gevierd vanaf maart 2022.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be