Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Storing verholpen: schommelschip Efteling na zes weken weer open

17-12-2021, 14.10 uurBeeld: @cindy_ve

De Halve Maen in de Efteling is weer open. Sinds begin november stond het schommelschip stil vanwege een technisch probleem. Ruim zes weken later kon het mankement verholpen worden. Sinds gisteren kunnen bezoekers weer plaatsnemen in het VOC-schip.

De storing bij de Halve Maen kwam aan het licht op woensdag 3 november. Een woordvoerder liet in eerste instantie weten dat er samen met fabrikant Intamin gezocht werd naar de oorzaak van het probleem. Uiteindelijk bleek dat er onderdelen vervangen moesten worden.

Dat is nu gebeurd. Volgens de voorlichter werden er verder geen wijzigingen doorgevoerd aan de attractie, die in 2022 veertig jaar bestaat. "Er is onderzoek gedaan en onderhoud gepleegd", luidt de uitleg. "Verder zijn er geen zichtbare of merkbare veranderingen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be