Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Video: Zweeds pretpark maakt werk van kerst-walkthrough

20-12-2021, 16.56 uur

Pretpark Liseberg in Zweden pakt uit tijdens het kerstseizoen. Bezoekers kunnen in de winterperiode jaarlijks een kijkje nemen in Tomtehuset, de werkplaats van de Kerstman en zijn elfjes. De klassieke walkthrough-attractie is dit jaar uitgebreid.

Een video van zo'n drie minuten brengt de volledige wandelroute met alle decors - binnen en buiten - in beeld. Nieuwsgierige gasten lopen door een besneeuwd dennenwoud, om vervolgens uit te komen bij elfjes die druk zijn met de voorbereidingen voor de kerstdagen. Kinderen kunnen hun verlanglijstje achterlaten.

Uiteindelijk treffen ze de Kerstman zelf aan. Ook na 25 december blijft de attractie toegankelijk, al is de Kerstman dan al gevlogen. "Op kerstavond gaat de Kerstman weer naar huis, naar de Noordpool, maar je kunt dan nog steeds zijn werkplaats bezoeken, waar de elven druk bezig zijn met opruimen", meldt Liseberg.

Kerstmarkt
Tomtehuset bevindt zich in en rond het stationsgebouw van wildwaterbaan Kållerado, die 's winters gesloten is. Liseberg is dit jaar nog geopend tot en met 23 december en van 26 tot en met 30 december. Er is ook een kerstmarkt opgebouwd. Verder kunnen bezoekers schaatsen.



Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be