Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Leeuwin in Belgische dierentuin heeft coronavirus

15-12-2021, 23.49 uur

Pairi Daiza, de populairste dierentuin van de Benelux, heeft corona aangetroffen bij een leeuw. De 13-jarige leeuwin Dana is deze week positief getest op het coronavirus. Het park nam het dier afgelopen weekend onder de loep nadat er koortsverschijnselen werden gesignaleerd.

Het vrouwtje is toen onmiddellijk geïsoleerd van de andere leeuwen, meldt Pairi Daiza in een persbericht. "Het laboratorium heeft vandaag bevestigd dat de leeuwin het coronavirus heeft. Dana wordt behandeld met medicijnen."

Vanwege de besmettingen zijn de vier leeuwen Dana, Dany, Kira en Kenya in aparte ruimtes gezet. Ze zijn momenteel niet zichtbaar voor publiek. Dierverzorgers die recentelijk in de buurt van de leeuwen kwamen, werden voor de zekerheid ook getest. Alle uitslagen waren negatief.

Blijdorp
Vorige maand werd het coronavirus al vastgesteld bij een aantal leeuwen en gorilla's in Diergaarde Blijdorp. In Zoo Antwerpen bleek begin deze maand dat twee nijlpaarden het virus onder de leden hebben.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be