Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Orbitron in Disneyland Paris oogt weer als nieuw na opknapbeurt

19-12-2021, 18.36 uur

Eén van de meest opvallende attracties van Disneyland Paris heeft een enorme opknapbeurt gehad. Raketjesmolen Orbitron, dé blikvanger van themagebied Discoveryland, is weer operationeel. Afgelopen voorjaar werd de attractie volledig verwijderd voor groot onderhoud.

Orbitron bestaat uit een carrousel met twaalf raketjes voor twee personen, die inzittenden kunnen besturen. Het middelpunt wordt gevormd door een indrukwekkende constructie met bewegende planeten, geïnspireerd op schetsen van uitvinder Leonardo da Vinci.

Tijdens de renovatie zijn nagenoeg alle elementen schoongemaakt, gerepareerd en geschilderd. Ook kwam er een nieuwe indeling voor de wachtrij, waar nu gebruik wordt gemaakt van de betaalde voorrangsservice Premier Access.

Video
Het gaat om de grootste onderhoudsklus uit de geschiedenis van de futuristische familieattractie. Orbitron opende bijna dertig jaar geleden, in 1992. Dat was tegelijk met de opening van het Disneyland Park. Een nieuwe video brengt de huidige staat van de molen in beeld.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be