Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Video: omstreden Dschungel-Floßfahrt in Europa-Park voor het laatst geopend

09-01-2022, 23.59 uur

Boottocht Dschungel-Floßfahrt in Europa-Park was vanavond voor de allerlaatste keer geopend. De attractie en het bijbehorende Afrikaanse themagebied ondergaan deze winter een gigantische metamorfose, waarbij de Afrikaanse scènes moeten plaatsmaken voor Oostenrijkse decors. Looopings maakte één van de laatste vaartochten. Op YouTube is een videocompilatie te zien.

Het Afrikaanse gedeelte bestaat al sinds 1975, het openingsjaar van het Duitse attractiepark. Nu wordt er volledig afscheid van genomen. De directe aanleiding is aanhoudende commotie over de achterhaalde uitbeeldingen, waarin Afrikanen worden geportretteerd als primitievelingen en Europeanen als kolonialisten.

Vanwege het winterseizoen waren enkele omstreden scènes al onherkenbaar gewijzigd. Zo kregen sommige poppen een kerstoutfit aan. Verder konden opvarenden tijdens de kerstperiode vanuit de bootjes kijken naar de fonteinen van de wintershow Ed & Eddas Winterzauber.

Vlotten
De komende maanden wordt de attractie gestript en opnieuw opgebouwd. Houten vlotten moeten plaatsmaken voor sierlijke gondels. Voor het thema doet men een beroep op het bestaande naastgelegen parkdeel Oostenrijk, dat uitgebreid wordt. Europa-Park haalde onder meer inspiratie uit de historische keizerlijke paleizen in het land.

De nieuwe naam van de attractie is nog niet bekendgemaakt. Er zijn ook nog geen ontwerpen gepubliceerd. Het zomerseizoen van Europa-Park start eind maart, over tweeënhalve maand.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be