Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Plopsa Station Antwerp kiest voor plattegrond in stripstijl

15-12-2021, 09.16 uur

Het overdekte attractiepark Plopsa Station Antwerp heeft nu ook een eigen parkplattegrond. Die is totaal anders vormgegeven dan gebruikelijk. In plaats van een klassiek bovenaanzicht werd er gekozen voor een zijaanzicht. Op die manier konden de verschillende verdiepingen duidelijker in beeld gebracht worden.

Plopsa Station Antwerp, dat in oktober openging, is een zeer compact pretpark gelegen in treinstation Antwerpen-Centraal. De attracties zijn boven elkaar gebouwd. Trappen, roltrappen en een lift verbinden de verschillende niveaus met elkaar.

Dat maakt het zeer lastig om een logische plattegrond te ontwerpen. Op de kaart bevindt de ingang zich in de rechterbovenhoek. Vanuit daar dalen bezoekers af naar beneden.

Stripfiguren
De plattegrond is getekend in stripstijl. Dat is niet toevallig, want de attracties in Plopsa Station draaien om stripfiguren als Suske en Wiske, Lucky Luke, Urbanus en Jommeke. Ook de karakters van Plopsa-eigenaar Studio 100 zijn present.Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be