Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Video: Gardaland werkt aan animatronics voor nieuwe Jumanji-darkride

14-12-2021, 17.53 uur

Jumanji - The Adventure, de nieuwe darkride van het Italiaanse pretpark Gardaland, wordt uitgerust met verschillende animatronics. Eén exemplaar, die The Stone Giant wordt genoemd, is maar liefst 6,5 meter hoog en 6 meter breed. Vandaag deelt het attractiepark alvast een voorproefje.

Videobeelden tonen hoe de stenen reus is gemaakt. Bovendien is te zien dat de immense robot al wordt getest in een werkplaats. Het gevaarte werd gefabriceerd bij de Turkse firma Futura Form, een zusterbedrijf van glijbanenleverancier Polin Waterparks. Dat nam twee maanden in beslag.

In totaal telt de attractie straks vijf grote bewegende onderdelen, meldt Gardaland. Dat zijn de hand en het hoofd van het stenen monster, een nijlpaard, spinnen en een bureau dat fungeert als de entreepoort naar de wereld van Jumanji.

Jeep
Jumanji - The Adventure wordt gebouwd op de oude locatie van de interactieve darkride Ramses: Il Risveglio. De opening vindt plaats in 2022. "Bezoekers gaan aan boord van een jeep op avontuur in de spannende, donkere jungle van Jumanji, omringd door gevaarlijke beesten en allerlei soorten obstakels", laat het park weten.

Volgens het verhaal moeten avonturiers de wereld redden van een krachtige vloek door een kostbare edelsteen terug te brengen naar een legendarische tempel. The Stone Giant probeert daarbij de weg te versperren. De hand van het monster is 4 meter hoog en 3 meter breed.Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be