Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult hoofdpersonage van attractie Sirocco

13-12-2021, 23.59 uur

Het hoofdpersonage van de Efteling-attractie Sirocco is zichtbaar voor publiek. Boven de bootjesmolen hangt een koopman die bezig is met het verhandelen van koopwaar. Het figuur was al een tijdje aanwezig, maar tot nu toe ontbrak de kleding.

Ook waren delen van de pop ingepakt. Nu is de handelaar in volle glorie te aanschouwen. Het verhaal achter Sirocco - de opvolger van Monsieur Cannibale - gaat over een zware storm. Bezoekers stappen in bootjes die door het noodweer gaan draaien.

"Er ontstaat eigenlijk een heel dreigende situatie, waarbij de figuren en elementen in de nok gaan meedoen met de showbeleving", vertelde ontwerper Sander de Bruijn er eerder over. "Door middel van de effecten eromheen is alles onderhevig aan de storm. Het is interessant om te zien, zowel als je erin zit als wanneer je ernaar kijkt."

Boot
Tijdens de storm zal de handelaar heen en weer wiegen. De rieten overkapping van Sirocco moet een overslagplaats voorstellen. Daar wordt koopwaar opgeslagen voordat het weer verhandeld wordt. De attractie hoort bij het nieuwe themagebied de Wereld van Sindbad. Afgelopen week verscheen de boot van Sindbad de Zeeman al, naast de molen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be