Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Mutsjes op miniaturen in Madurodam om aandacht te vragen voor eenzaamheid

15-12-2021, 13.28 uur

De miniaturen van Madurodam staan er deze winter extra warm bij. Honderden schaalmodellen zijn voorzien van een gebreid wollen mutsje. Daarmee wil men aandacht vragen voor eenzaamheid bij ouderen. Voor de actie werkt het Haagse themapark samen met smoothiefabrikant Innocent en het Nationaal Ouderenfonds.

Per verkochte smoothie doneert Innocent 20 eurocent aan de ouderenorganisatie. De breiwerkjes in Madurodam, gemaakt door vrijwilligers, zijn bedoeld als publiekstrekker.

De initiatiefnemers hopen dat voorbijgangers even stilstaan bij het eenzaamheidsprobleem onder ouderen bij het zien van de vele minimutsjes. Volgens het Nationaal Ouderenfonds telt Nederland zo'n 2,7 miljoen eenzame ouderen.

Langnek
De gebouwen in Madurodam blijven versierd tot en met het einde van de kerstvakantie, zondag 9 januari 2022. Enkele jaren geleden vond er al een vergelijkbare actie plaats in de Efteling. Toen kreeg Langnek een nieuwe muts.Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be