Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

'Een houten achtbaan is een domme investering'

26-04-2013, 10.19 uur

Iemand zich ooit afgevraagd waarom er in Engeland zo weinig houten achtbanen worden gebouwd? Van de dertien woodies die in de 21e eeuw in Europa zijn neergezet, staat er geen een in Groot-Brittannië.

De reden: parkengroep Merlin Entertainments heeft geen vertrouwen in houten rollercoasters. Dat zegt directeur Nick Varney in een interview. Merlin is de eigenaar van belangrijke Engelse spelers als Alton Towers, Thorpe Park, Chessington en Legoland.

Volgens de grote baas ben je als pretpark gek als je een houten achtbaan aanschaft. "Ze zijn duurder dan normale achtbanen, maar ze leveren net zo veel nieuwe bezoekers op. Het publiek snapt niet wat er zo bijzonder is aan hout. Zo'n investering verdien je nooit terug."

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be