Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Station Antwerp

Plopsa vernieuwt interactieve Smurfen-darkride in Antwerpen

13-12-2021, 17.32 uur

De interactieve Smurfen-attractie in Plopsa Station Antwerp is vernieuwd. Het overdekte pretpark, dat in oktober heropend werd na een enorme verbouwing, heeft verschillende aanpassingen doorgevoerd aan de darkride Het Smurfenavontuur. Die moeten zorgen voor minder technische problemen en een betere beleving.

In Het Smurfenavontuur scoren bezoekers punten door met een toverstaf effecten te activeren op schermen. De afgelopen weken was de attractie gesloten voor een renovatie. De toverstokken, die voorheen los werden uitgereikt aan de passagiers, zijn nu geïntegreerd in de karretjes.

Dankzij die wijziging kunnen de stokken niet meer vallen gedurende de rit, waardoor ze minder snel stuk gaan en accurater werken. Bovendien worden ze automatisch opgeladen tijdens het rijden. Plopsa hoopt de uitvaltijd daarmee tot een minimum te beperken.

Scorebord
Verder zijn de voertuigen voorzien van speakers, die gebruikt worden om geluidseffecten af te spelen. Bovendien kwam er een onridefoto en staat er sinds kort een scorebord met de puntentelling bij de uitgang, om de herhalingswaarde te vergroten.

Het Smurfenavontuur werd gebouwd door de Belgische fabrikant Alterface, in samenwerking met de Italiaanse leverancier Gosetto. De opening vond plaats in 2017, toen het park nog Comics Station Antwerp heette. Eind 2019 werd de locatie overgenomen door de Plopsa Group.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsa Station Antwerp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be