Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris: mondkapjes moeten nu ook op in Disney Village

11-12-2021, 15.43 uur

Bezoekers van Disneyland Paris moeten sinds deze week nagenoeg overal in het resort een mondkapje dragen, binnen én buiten. Uitzonderingen die golden voor bijvoorbeeld uitgaansgebied Disney Village zijn geschrapt. De aangescherpte regel geldt voor iedereen van 6 jaar en ouder.

Eerder was het niet nodig om een mondmasker op te hebben in de niet-overdekte gedeeltes van Disney Village en de buitengebieden bij de hotels, zoals de wandelroute rond Lake Disney.

Nu valt op de officiële website van Disneyland te lezen dat mondkapjes verplicht zijn voor "de Disney-parken, Disney-hotels, Disney's Davy Crockett Ranch, Disney Village en Golf Disneyland".

Disney-figuur
Het masker mag nog wel tijdelijk af bij het eten en drinken en tijdens het maken van een foto met een Disney-figuur in de openlucht. Verder is het nog steeds nodig om bij de entree een coronapas te laten zien, waaruit blijkt dat een bezoeker gevaccineerd, negatief getest of genezen is. Disneyland controleert echter niet op identiteitsbewijzen.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be