Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Zweeds pretpark loopt tonnen coronasteun mis door minimale inkomsten

14-12-2021, 10.15 uur

Het Zweedse pretpark Gröna Lund loopt 250.000 euro aan coronasteun mis. Omdat het park tijdens de gedwongen sluiting een paar duizend euro bijverdiende, weigert de belastingdienst om de vaste lasten volledig te vergoeden. Dat melden regionale media.

Net als alle andere Zweedse pretparken was Gröna Lund in 2020 het hele jaar gesloten. In juli en augustus verdiende het park wel wat geld met de verkoop van drankjes aan een lokaal bedrijf en het filmen van een concert. Het betreft zo'n 2100 euro. Normaal zet het park in de zomermaanden ongeveer 27 miljoen euro om.

Toch is de Zweedse belastingdienst onverbiddelijk. Omdat het park inkomsten verwierf, hoe minimaal ook, worden de vaste lasten in deze periode niet volledig vergoed. Gröna Lund vroeg om een kleine 600.000 euro, maar krijgt 250.000 euro minder.

Teleurgesteld
Christer Fogelmarck, directeur van moederbedrijf Parks & Resorts Scandinavia, is teleurgesteld. Hij stelt dat Gröna Lund door de coronaregels geen normaal seizoen kon draaien en dus recht heeft op maximale ondersteuning. Het park wist niet dat de regels zo streng worden gehanteerd, aldus Fogelmarck. Men gaat tegen de beslissing in beroep.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be