Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Nieuwe projectieshow in dierenpark Pairi Daiza: noorderlicht in koepelzaal

22-12-2021, 22.35 uur

De Belgische dierentuin Pairi Daiza heeft deze winter een nieuwe projectieshow op het programma staan. Het park werkt al langer met videoprojecties op de gevels van gebouwen, maar nu gaat men een stapje verder. Tijdens de kerstperiode komt het noorderlicht tot leven onder een grote koepel.

Pairi Daiza spreekt in een persbericht over "een primeur in België". De nieuwe koepelzaal wordt Dôme Féérique & Gourmand genoemd. Bezoekers kunnen kijken naar een 360 graden-projectie op het plafond. Er zijn ook hapjes en drankjes verkrijgbaar, waaronder zalm, raclette, glühwein en kerstbier.

Bovendien laat de Kerstman zich geregeld zien. "Met de muziek op de achtergrond en luxueuze winterlekkernijen beleef je het park op een unieke manier", meldt Pairi Daiza op social media. De zaal, gelegen naast de boeddhistische tempel van themagebied The Middle Kingdom, heeft een diameter van 50 meter.

Lichtsculpturen
Verder wordt het park voorzien van tienduizenden lichtjes en enkele tientallen lichtsculpturen. "Tijdens deze feestperiode is Pairi Daiza misschien wel het meest verlichte domein van België", aldus de dierentuin.

Wie zin heeft om te schaatsen, kan terecht op de grootste drijvende ijsbaan van Europa. Die heeft een oppervlakte van 1500 vierkante meter. Het evenement, dat Winter Time wordt genoemd, duurt nog tot en met zondag 9 januari 2022.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be