Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Treinstation bij Europa-Park officieel vernoemd naar attractiepark

10-12-2021, 15.05 uur

Europa-Park heeft vanaf vandaag officieel een eigen treinstation. Station Ringsheim, gelegen op ongeveer 5 kilometer van het Duitse attractiepark, heet voortaan Ringsheim/Europa-Park. In juni werd al een nieuwe treinverbinding in gebruik genomen.

Dankzij hogesnelheidstrein EuroCity zijn reizigers tegenwoordig binnen twee uur van Frankfurt in Europa-Park. Nu heeft spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn de naam van het treinstation daadwerkelijk gewijzigd. Vandaag werd het nieuwe stationsbord onthuld in het bijzijn van Europa-Park-eigenaar Roland Mack.

"Door het station te hernoemen, veranderen we niet alleen de naam: we maken duidelijk dat het treinstation in Ringsheim dé stop is voor Europa-Park", meldt Thorsten Krenz van Deutsche Bahn. Forenzen komen de naam vanaf nu bijvoorbeeld ook tegen in de dienstregeling en in online reisplanners.

Alternatief
De spoorwegmaatschappij, de gemeente Rust en Europa-Park hopen dat de treinverbinding een aantrekkelijk alternatief wordt voor bezoekers die normaal gesproken met de auto komen. "Een solide aansluiting op het spoornet is voor ons van het grootste belang", aldus eigenaar Mack.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be