Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Bizar: Pools pretpark laat rollercoaster rijden ondanks sneeuw op de baan

10-12-2021, 14.13 uurBeeld: @scottb1986

Het Poolse attractiepark Energylandia gebruikt een bijzondere methode om achtbanen sneeuwvrij te maken. Waar de meeste pretparken ervoor kiezen om rollercoasters gesloten te houden als er een dikke laag sneeuw op de baan ligt, zet Energylandia achtbaantreinen in als sneeuwschuiver.

Een Nederlandse bezoeker filmde vandaag hoe een trein van achtbaan Hyperion alle sneeuw van de rail veegde. Even later ging de attractie open voor publiek. De 77 meter hoge mega coaster haalt normaal gesproken een topsnelheid van 142 kilometer per uur.

Energylandia, gelegen in het zuiden van Polen, is dit jaar voor het eerst geopend in de winter. Ondanks de gure weersomstandigheden, met temperaturen rond het vriespunt, zijn de achtbanen in principe gewoon operationeel.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be