Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

Frans strippretpark steekt 3 miljoen euro in nieuw themagebied

11-12-2021, 18.53 uur

Het Franse pretpark Parc Spirou Provence, dat in het teken staat van stripfiguren, opent volgend jaar twee nieuwe attracties. Men werkt aan een themagebied van zo'n 4000 vierkante meter rond de stripreeksen Kid Paddle en Game Over. Daarin komen een disk'o coaster en een waterspeelplaats te staan.

Het gaat om een investering van 3 miljoen euro. Een disk'o coaster bestaat uit een draaiende schijf die heen en weer glijdt over een golvende achtbaanrail. Het attractietype, bekend van bijvoorbeeld Plopsaland De Panne en Movie Park Germany, komt uit de fabriek van de Italiaanse firma Zamperla.

Parc Spirou belooft ook te zorgen voor genoeg beplanting en schaduw in het gebied. Dat moet "het welzijn en het comfort van de bezoekers" vergroten, staat in een persbericht. Het nieuwe seizoen start op zaterdag 9 april.

Midam
Kid Paddle en Game Over werden gecreëerd door de Belgische stripauteur Michel Ledent, bekend onder zijn pseudoniem Midam. Andere attracties in Parc Spirou zijn aangekleed in de stijl van striphelden als Robbedoes, Marsupilami en Lucky Luke.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be