Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris bespioneerde eigen personeel

24-04-2013, 08.55 uur

Disneyland Paris moet voor de rechter verschijnen voor het bespioneren van sollicitanten. Eind jaren negentig sloten toenmalige personeelsmanagers een stiekeme deal met de politie over het opvragen van geheime info over potentiële werknemers. Zo wilde het pretpark voorkomen dat er mensen werden aangenomen met een duister verleden.

Van 1997 tot 2004 is het privéleven van duizenden nieuwe medewerkers tegen het licht gehouden, op zoek naar onder meer seksuele vergrijpen en financiële misdrijven.

Naast Disneyland zelf krijgen ook drie voormalig agenten een proces aan hun broek. Ze worden beschuldigd van het schenden van hun geheimhoudingsplicht, het verduisteren van gegevens en corruptie.

Disney ontkent dat de directie destijds van de omvangrijke illegale spionagepraktijken op de hoogte was. De omstreden selectiemethode zou vandaag de dag niet meer gebruikt worden.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be