Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp wordt deels aardgasvrij dankzij warmte-koudeopslag

10-12-2021, 10.21 uur

Diergaarde Blijdorp bouwt samen met Eneco een warmte-koudeopslag naast het Oceanium. Daarmee kan een deel van het park vanaf de lente aardgasvrij worden verwarmd. De installatie zorgt ook voor 751 ton minder CO2-uitstoot.

De warmte-koudeopslag bestaat uit twee bronnen waarvoor 230 meter in de grond is geboord. Samen maken ze het Oceanium, vlinderparadijs Amazonica en het toekomstige nieuwe entreegebied straks een stuk duurzamer.

De koude bron houdt winterse kou vast. Daarmee kan het verblijf van de koningspinguïns in de zomer gekoeld worden tot 10 of 11 graden. De warme bron slaat zomerse hitte op, waarmee het water van de haaien in de winter een aangename 24 graden kan blijven. Daardoor zijn de gasgestookte cv-installaties van de verschillende verblijven niet meer nodig.

Laadpalen
Naast de warmte-koudeopslag werken Blijdorp en Eneco aan meer verduurzamingsprojecten. Zo krijgt de dierentuin binnenkort groene stroom en worden de zonnepanelen op het dak van het Oceanium vernieuwd. Ook komen er meer elektrische laadpalen voor auto's.

"Diergaarde Blijdorp wil haar bezoekers inspireren goed voor de aarde te zorgen", legt directeur Erik Zevenbergen uit. "Dat doen we op tal van manieren en door te laten zien wat je zelf kunt doen. In de samenwerking met Eneco maakt Diergaarde Blijdorp een grote duurzame stap naar de toekomst."Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be