Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw hotel komt eraan: Efteling realiseert enorme bouwschutting op parkeerplaats

11-12-2021, 19.25 uurBeeld: @CarlovS

Het gaat waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de Efteling de komst van een nieuw hotel zelf aankondigt. Tot nu toe wil het attractiepark niets kwijt over het project, maar de eerste voortekenen zijn al zichtbaar. Zo wordt op de parkeerplaats momenteel gewerkt aan een enorme bouwschutting.

Daarmee wordt een groot gedeelte van de linkerkant van het parkeerterrein afgezet. Het nieuwe hotelcomplex komt aan het Dwarrelplein te liggen, bij entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen. Dat is aan de rand van de huidige parkeerplaats.

Het bouwproject gaat veel gevolgen hebben voor de infrastructuur in het gebied. Nu komen bezoekers het park binnen via het Dwarrelplein, waar onder meer toiletten, een garderobe, een geldautomaat, een restaurant, een fotolocatie, een souvenirkar en een oliebollenkraam te vinden zijn. Een hoop faciliteiten zullen tijdens de werkzaamheden niet gebruikt kunnen worden.

Vergunning
Er zijn al vergunningen aangevraagd voor het verplaatsen van een toiletblok en het neerzetten van een nieuw gebouw. Verder zal La Place-restaurant De Vrolijke Noot op den duur het veld moeten ruimen. Een aanzienlijk deel van de parkeerplaats is straks dus ook niet meer toegankelijk.

Een woordvoerder van de Efteling bevestigt dat er op dit moment gewerkt wordt aan het neerzetten van een bouwschutting op het parkeerterrein. De officiële lezing is dat die bedoeld is voor "groot onderhoud aan de hoofdentree en de optimalisatie van die omgeving".

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be