Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn bevestigt: nieuwe spinning coaster opent in voorjaar 2022

09-12-2021, 14.44 uur

Avonturenpark Hellendoorn bevestigt de komst van een nieuwe familieachtbaan. In het voorjaar van 2022 opent het Overijsselse pretpark een spinning coaster van de Franse fabrikant Reverchon. Die komt te liggen naast loopingachtbaan Balagos, op een terrein van 1500 vierkante meter.

Looopings kon het nieuws in oktober al naar buiten brengen. Het attractiepark spreekt over "een iconische locatie". "Deze plek is iconisch, omdat hier tussen 1949 en 2012 het doolhof te vinden was. Exact 75 jaar na de aanleg wordt opnieuw een historische stap gezet: er komt een vierde achtbaan in Hellendoorn."

De 420 meter lange spinning coaster is afkomstig uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Mágico, dat in 2019 de poorten sloot. Eerder heette de attractie Ratón Loco. Hellendoorn kiest voor een nieuwe naam, die later bekend wordt gemaakt.

Beter dan nieuw
"Een spinning coaster stond al jaren op ons verlanglijstje", vertelt marketingdirecteur René Peul. "We hebben hem helemaal gereviseerd, de coaster is straks beter dan nieuw." Daarvoor werd de gespecialiseerde firma Most Revisie ingeschakeld. Binnenkort arriveren de onderdelen in Hellendoorn.

De achtbaan - met draaiende karretjes en haardspeldbochten - krijgt een middeleeuws drakenthema, net als de omliggende attracties Het DrakenNest en Balagos. Peul spreekt om die reden over "het laatste hoofdstuk van een uniek drieluik". Hij belooft "nieuwe karakters, een avontuurlijke verhaallijn, prachtige thematiek en eigen soundtrack".

Gevangen
Volgens het verhaal werd de draak Balagos gevangen door ridders, om vervolgens opgesloten te worden in een diepe put op het dorpsplein. "De nieuwe attractie draait om de legendarische overwinning op Balagos. We komen nu dus te weten door wie Balagos gevangen is."

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be