Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Plein vernoemd naar grondlegger Attractiepark Slagharen

09-12-2021, 10.24 uur

Een plein in de Overijsselse gemeente Hardenberg wordt vernoemd naar Henk Bemboom, de oprichter van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Op het pleintje staat sinds 1989 al een bronzen beeld van een pony met een kind op de rug, als eerbetoon aan Bemboom.

Onder leiding van Henk Bemboom groeide Attractiepark Slagharen uit van een paar vakantiehuisjes met shetlandpony's tot één van de drukst bezochte attractieparken van de Benelux. De ondernemer, overleden in 2014, zou dit jaar 100 zijn geworden.

Het beeld staat op de kruising van de Herenstraat en de Prinses Beatrixlaan, op ongeveer 1 kilometer van de ingang van het pretpark. Op initiatief van politieke partij Plaatselijk Belang Slagharen krijgt het plein binnenkort een officiële straatnaam: het Henk Bemboomplein.

Kantoor
In het attractiepark zelf werd dit jaar ook stilgestaan bij de historie. De klassieke Monorail is getransformeerd tot Pioneer Express 63, een verwijzing naar openingsjaar 1963. Tijdens de rit passeren bezoekers nostalgische foto's en een nagebouwd kantoor van Henk Bemboom. De opening vond plaats in het bijzijn van oud-eigenaren Bouwe en Henric Bemboom, zoon en dochter van de grondlegger.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be